درمان ناخن جویدن _دکتر کتایون خوشابی ،فلوشیپ روانپزشکی کودک و نوجوان
⚡️از حدود ۵ یا ۶ سالگی میتوان روش های زیر را جهت درمان ناخن جویدن اجرا کرد:
⚡️از تذکر مداوم بپرهیزید و به جای آن انجام فعالیت های مختلف با دست را جایگزین کنید، مخصوصا هنگام تماشای تلویزیون مانند: بازی با خمیر، عروسک شنی، اسپینر و…
⚡️ از جدول ستاره و تشویق کردن استفاده کنید، روزهایی که کمتر دست جویده شده، کودک اخر شب دو برچسب دریافت می کند، و اگر همکاری متوسط داشته است یک برچسب و اگر همکاری نداشت، بدون برچسب.
هر ۳ ،۵ یا ۱۰ روز، اگر وضعیت خوب تا متوسط بود، جایزه کوچکی برای کودک تهیه می شود. بهتر این است که جایزه کتابی با همین موضوع باشد و یا کادوهای مربوط به ناخن، مثل سوهان و…
⚡️در مورد کودکان بزرگتر، اجازه بدهید که کودک خودش را در حین ناخن جویدن در اینه ببیند، گاهی دیدن این عمل خود باعث کاهش این رفتار عادتی می شود. بنابراین لازم نیست به کودک بگوییم چه رفتار زشتی!!…و از گفتن این جملات پرهیز میکنیم.
⚡️در مورد دخترها مخصوصا، عکس دستهای زیبا و مرتب و سوهان کشیده در اینترنت را میتوان به انها نشان داد و یا یک البوم از ان عکسها تهیه کرد.
⚡️موقع تلویزون دیدن اگر این رفتار بیشتر است میتوان تلویزیون را برای لحظاتی خاموش کرد و به کودک اگاهی داد که باید خودش را کنترل کند و بعد مجددا تلویزیون شروع شود، اما در بازه ۴۵ دقیقه نهایتا دو بار باید این کار اجرا شود. چرا که ممکن است هم مادر و هم کودک عصبی شوند.
⚡️اگر کودک تنها از سر عادت ناخن خود را می جود، راهکارهای رفتاری در این مورد موثر است(مواردی که ذکر شد).
⚡️اما اگر همراه با این عادت، مشکلات اضطرابی نیز وجود دارد، همزمان میتوان از روش رفتاردرمانی و دارو درمانی استفاده کرد.
?دکتر کتایون خوشابی?
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان
برای مشاوره با خانم دکتر کتایون خوشابی به صورت آنلاین تصویری لطفاً اینجا را کلیک نمایید.
برای اطلاع از آخرین اخبار سامانه سلامت بدون مرز لطفاً صفحه اینستاگرام ما را دنبال نمایید
برچسب ها
#مشاوره_انلاین #ویزیت_انلاین# کلینیک_انلاین#دکتر_انلاین#مشاوره_پزشکی_انلاین #مشاوره_روانپزشکی_انلاین #مشاوره_انلاین_تصویری #دکتر_انلاین #پزشک_انلاین #مشاوره_پزشکی #مشاوره_روانپزشکی #مطب_انلاین#مشاوره_روانشناسی_انلاین#تله_مدیسین