پشتیبانی سلامت بدون مرز

شکستگی لگن‌… دکتر منصور ابوالقاسمیان فلوشیپ جراحی لگن و زانو

شکستگی لگن به معنای شکستگی در قسمت بالای استخوان ران یا فمور می باشد. شدت این شکستگی بستگی به نیروی وارده و کیفیت استخوان فرد دارد. نوع روش جراحی هم بستگی به کیفیت استخوان ها و الگوی شکستگی دارد.

برای رزرو وقت و انجام مشاوره انلاین تصویری با دکتر منصور ابوالقاسمیان فوق تخصص جراحی لگن وزانو میتوانید اینجا را کلیک کنید

علت شکستگی لگن

 اکثرا در نتیجه ی افتادن یا ضربه ی مستقیم از کنار به مفصل لگن پیش می آیند. برخی بیماری ها مانند پوکی استخوان، سرطان، یا دیگر آسیب ها که موجب تضعیف استخوان و حساس شدن آن می شود، می توانند احتمال شکستگی لگن را بالا ببرند. در صورت ضعف شدید استخوانها، امکان شکستن لگن در حالت ایستاده و پیچش خفیف هم وجود دارد.

شکستگی لگن (استابولوم راست )

علائم شکستگی لگن

از جمله علائم شکستگی لگن می توان به درد در قسمت کشاله ران و قسمت بالایی و بیرونی مفصل ران اشاره کرد. با هر گونه حرکت کششی و چرخشی، مفصل لگن به شدت درد می گیرد. اکثرا بیمار قادر به راه رفتن روی پای آسیب دیده نیست ولی این‌مورد استثناهای زیادی دارد.
در صورتی که استخوان در نتیجه ی بیماری خاصی مانند سرطان و یا تومور خوش خیم سست شده باشد، بیمار برای مدتی قبل از شکستگی، سابقه درد در کشاله ران و ناحیه ران داشته است.
در صورتی که استخوان به طور کامل شکسته باشد، امکان دارد که پای آسیب دیده نسبت به پای سالم کوتاه تر به نظر برسد. بیمار معمولا پای آسیب دیده را در وضعیت ثابتی نگاه می دارد در حالی که پا و زانو به سمت بیرون متمایل شده اند.

تشخیص شکستگی لگن

تشخیص  بر استفاده از آزمایشات تصویری مانند ایکس ری تکیه دارد. در برخی موارد در صورتی که یک شکستگی ناقص و بدون جابجایی وجود داشته باشد، در رادیوگرافی معمولی قابل تشخیص نمی باشد و نیاز است MRI برای بیمار انجام گیرد که قادر است شکستگی های مخفی را هم نمایش دهد.
در صورتی که انجام MRI به دلایل پزشکی ممکن نباشد، می توان از آزمایش سی تی اسکن بهره برد. ولی سی تی اسکن همانند ام آر آی حساسیت و دقت بالایی ندارد.

درمان شکستگی لگن

در موارد شکستگی لگن عموما به جراحی نیاز است. به محض تشخیص شکستگی لگن با توجه به سلامت عمومی بیمار و الگوی شکستگی او، نوع درست جراحی انتخاب می گردد. در موارد نادری که بیمار شرایط مناسبی از نظر سلامت عمومی نداشته و بیماری خاصی دارد که جراحی را برای او غیرممکن می‌کند، نمی توان از جراحی بهره برد.
اکثر جراحان بر این باورند که در صورتی که روند درمانی سریعتر آغاز گردد بهتر است. با این حال تضمین سلامت بیمار مورد مهمتری است و‌ممکنست بتوان یک تا دو روز جراحی را بتعویق انداخت تا در طی آن وضع بیمار به حالت مطلوب برسد.

برای رزرو وقت و انجام مشاوره انلاین تصویری با دکتر منصور ابوالقاسمیان فوق تخصص جراحی لگن وزانو میتوانید اینجا را کلیک کنید

شکستگی های لگن اکثرا در نتیجه ی افتادن یا ضربه ی مستقیم از کنار به مفصل لگن پیش می آیند.

مراقبت بعد از جراحی شکستگی لگن

برای مدیریت درد بعد از جراحی می توان از داروهایی مانند استامینوفن، بی حسی موضعی و درصورت نیاز از ترکیبات مورفین استفاده کرد.
بیماران باید تشویق شوند تا همانروز یا حداکثر روز بعد از جراحی با کمک فیزیوتراپیست از جای خود برخیزند. با تمرینات فیزیوتراپی قدرت و توان به ماهیچه ها و مفصل بازگشته و بیمار توانایی های خود را به مرور باز می یابد. با اینحال درصدی از بیماران در درازمدت نیاز به استفاده از عصا خواهند داشت.

منبع : https://orthoinfo.aaos.org/en/diseases–conditions/hip-fractures

مطلب فوق از سایت اختصاصی دکتر ابولقاسمیان میباشد