بیماری پاژه
بیماری پاژه چیست؟
پاسخ :
بدن شما به طور مداوم برای جایگزین کردن قدیمی، استخوان جدید می سازد. اما در مورد بیماری پاژه ، این اتفاق خیلی سریع رخ می دهد و به استخوان های شما شکل عجیب می بخشد. آنها ممکن است خم ، ضعیف ، شکننده ، نرم یا خیلی بزرگ باشند. همچنین ممکن است استخوانهای جدید به اندازه محکم بهم نچسبند و مناسب در کنار هم قرار نگیرند.
علائم بیماری پاژه چیست؟
پاسخ :
این علائم به مرور زمان و به آرامی ظاهر می شوند ، و بسیاری از افرادی که موارد خفیفی از پاژه را دارند ، هیچ علامتی از این بیماری ندارند. برای کسانی که علایم دارند ، درد استخوان شایع است. برخی از افراد همچنین در مفاصلی که نزدیکی استخوانهای آسیب دیده دچار آرتریت می شوند.
اگر جمجمه شما درگیر است ، ممکن است دچار سردرد ، مشکلات بینایی ، کاهش شنوایی ، درد در صورت و بی حسی یا سوزن سوزن شدن شوید.
بعضی اوقات می توانید تغییرات استخوانی را مشاهده کنید. ممکن است پاها و ران های شما بزرگتر از حد معمول به نظر برسد و ممکن است خمیده یا کمانی شکل به نظر برسد.
پیشانی شما نیز می تواند بزرگتر به نظر برسد. اگر پاژه بدتر شود ، ممکن است هنگام راه رفتن مانند اردک راه بروید..
استخوان های مبتلا گاهی کلسیم اضافی را در خون شما وارد کنند .کلسیم بیش از حد در خون می تواند احساس خستگی ، ضعف ، گرسنگی یا یبوست ایجاد کند.
در موارد نادر ، درد جدی بدان معنی است که پاژه منجر به سرطان استخوان شده است. سایر مشکلات نادر شامل نارسایی احتقانی قلب (در جایی که قلب شما خون کافی را برای تأمین نیازهای بدن شما پمپ نمی کند) و فشار روی بافت مغز شما است.
چگونه بیماری پاژه تشخیص داده می شود؟
پاسخ
تشخیص بیماری Paget می تواند دشوار باشد. این بیماری می تواند با آرتروز ، پوکی استخوان ، تنگی نخاع یا سایر تغییراتی که با افزایش سن ایجاد می شود اشتباه گرفته شود. برخی افراد فقط بدلیل دلیل آزمایش خون یا انجام رادیوگرافی برای دلیل دیگر تشخیص داده میشوند .
اگر سابقه بیماری را در اعضای خانواده دارید ، باید هر 2 تا 3 سال بعد از 40 سالگی آزمایش خون انجام دهید.
برای دیدن اینکه آیا شما مبتلا به بیماری استخوان پازه هستید ، پزشک شما را معاینه می کند و در مورد تاریخچه خانوادگی از شما سؤال می کند. آنها می خواهند از استخوانهای شما عکس گرفته شود ، زیرا استخوان مبتلا به پاژه بزرگتر و ضخیم تر از حد معمول به نظر می رسد و به نظر می رسد درست رشد نکرده است.
چگونه اسکن استخوان می تواند به تشخیص بیماری پاژه کمک کند؟
پاسخ :
مقدار کمی از ماده رادیواکتیو به نام ردیاب از طریق تزریق وریدی در بازوی شما وارد بدن می گردد و از جریان خون و استخوانهای شما عبور می کند. یک دوربین مخصوص از استخوان های شما عکس می گیرد. مناطقی که ردیاب را بیش از حد جذب کند یا خیلی کم جذب کند ، می تواند دچار مشکلات استخوانی باشد .
چگونه یک MRI می تواند به تشخیص بیماری پاژه کمک کند؟
پاسخ: از آهن ربا و امواج رادیویی قدرتمند برای تهیه تصاویر دقیق از استخوان های شما استفاده می شود.
چگونه CTscan می تواند به تشخیص بیماری پاژه کمک کند؟
پاسخ:
چندین پرتوی ایکس از زوایای مختلف گرفته شده و کنار هم قرار می گیرند تا تصویری کامل تر از استخوان های شما ایجاد شود.
کدام آزمایشات ممکن است بیماری پاژه را تشخیص دهد؟ پاسخ:
پزشک ممکن است از شما بخواهد آزمایش ادرار و خون را انجام دهید تا به دنبال آنزیمی با نام ALP (آلکالین فسفاتاز) در خون باشد. افرادی که پاژه دارند معمولاً میزان ALPبیشتر از طبیعی دارند.
چگونه بیماری پاژه درمان می شود؟
پاسخ هیچ راهی برای اصلاح تغییراتی که قبلاً رخ داده اند ، مانند کاهش شنوایی یا استخوان های تغییر شکل داده شده وجود ندارد. اما می توانید درمواردی، جهت مشکلاتی که بواسطه پاژه ایجاد شده کمک بگیرید.
گزینه های درمانی عبارتند از:
. پزشک شما ممکن است جراحی اصلاحی یا استیوتومی را برای اطلاح تغییر شکل یا شکستگی استخوان پیشنهاد کند ، و همینطور ممکن است تعویض مفصل ران یا زانو را جهت معالجه ورم و ارتروز شدید مفاصل به شما پیشنهاد کند. کمک های فیزیکال مانند گوه های موجود در کفش ، عصا برای پیاده روی ، فیزیوتراپی و سایر روش های ساخت عضله نیز از درمانهای محافظتی میباشند .
. داروهایی برای جلوگیری از جذب استخوان یا کنترل میزان کلسیم خون شما
• دارو برای کمک به کاهش درد
چه روش هایی برای سالم نگه داشتن استخوان در هنگام بیماری Paget وجود دارد؟
پاسخ : در مورد راه های سالم نگه داشتن استخوان ها از پزشک خود بپرسید. اینجا نکاتی وجود دارد:
• مکمل های کلسیم و ویتامین D مصرف کنید. • به طور منظم ورزش کنید. • استرس زیادی روی استخوانهای آسیب دیده وارد نکنید. اگر استخوان خاصی در معرض خطر شکستگی است از اسپلینت استفاده کنید.
در در صورت ابتلا به دردهای استخوانی و احتمال درگیری در بیماری پاژه میتوانید با متخصصین همیار سلامت بدون مرز مشاوره آنلاین تصویری نمایید بدین منظور لطفاً اینجا را کلیک نمایید
برای اطلاع از اخرین اخبار سامانه لطفا صفحه اینستاگرام ما رو دنبال نمایید
برچسب ها
#مشاوره_انلاین #ویزیت_انلاین# کلینیک_انلاین#دکتر_انلاین#مشاوره_پزشکی_انلاین #مشاوره_روانپزشکی_انلاین #مشاوره_انلاین_تصویری #دکتر_انلاین #پزشک_انلاین #مشاوره_پزشکی #مشاوره آنلاین پزشکی #مشاوره انلاین روانپزشکی #مشاوره انلاین روانشناسی #مشاوره_روانپزشکی #مطب_انلاین#مشاوره_روانشناسی_انلاین#تله_مدیسین