پشتیبانی سلامت بدون مرز

مشکلات ادراری کودکان و نوزادان را جدی بگیرید دکتر سارا طالبی پور نیکو

مشکلات ادراری  در کودکان یکی از دلایل شایع عفونتها و تب ها و عدم رشد مناسب کودکان می تواند باشد لذا آشنایی خانواده ها با مشکلات ادراری و عفونتهای ادراری و مراجعه به موقع به پزشک می‌تواند جلوی بسیاری از عوارض ناشی از آنها را بگیرد
این متخصص اطفال و نوزادان گفت: مهمترین عامل مشکلات  ادراری کلیه در کودکان به دلیل نا آشنایی خانواده با عفونت ادراری و مراجعه دیر هنگام والدین به پزشک است.
سارا طالبی پورنیکو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز مهمترین عامل مشکلات کلیه در کودکانرا  به دلیل نا آشنایی خانواده ها  با عفونت ادراری و مراجعه دیر هنگام والدین به پزشک اظهار کرد.

عفونت ادراری یکی از شایع‌ترین عفونت‌ها در میان کودکان است که در شیر‌خواران و کودکان گاهی هیچ علامت اختصاصی مشخصی ندارد به همین دلیل، والدین باید رفتار و ناراحتیهای فرزند خود را در خردسالی جدی بگیرند.

وی تصریح کرد: علائم عفونت ادراری ممکن است گاهی به شکل درد و سوزش حین ادرار کردن، ادرار بدبو یا کدر، ادرار قطره قطره بروز کند و در مواردی نیز مشاهده شده که این عفونت به شکل درد شکم، تب، تهوع و استفراغ، خوب شیر نخوردن، بی‌قراری یا از دست دادن کنترل ادرار نمود پیدا می‌کند به همین دلیل والدین با مشاهده چنین عواملی باید به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

این متخصص اطفال و نوزادان ادامه داد: درمان عفونت ادراری بسیار مهم است چراکه باعث عفونت کلیه و بیماری “پیلونفریت” می‌شود و اگر عفونت ادراری مثانه را درگیر کند کودک دچار عارضه “سیستیت” می‌شود.

طالبی‌ پورنیکو گفت: بسیاری از کودکانی که دچار ریفلاکس ادراری هستند به دلیل برگشت ادرار از مثانه به سمت کلیه‌ها بیشتر از سایرین مستعد عفونت ادراری هستند به همین خاطر به این خانواده‌ها همواره پیشنهاد می‌شود که کودکان خود را به صورت دوره‌ای تحت نظر پزشک قرار دهند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر با پیشرفت تجهیزات در ایران شیوه‌های شناخت این عارضه در کودکان به خصوص در نوزادان بسیار دقیق‌تر از قبل شده به طوری که با یک آزمایش ادرار ساده به همراه کشت ادرار می‌توان عفونت را تشخیص داد.

این متخصص اطفال و نوزادان با بیان اینکه عفونت‌های ادراری قابل درمان سریع است افزود: درصورت مراجعه به موقع والدین و تشخیص به هنگام می توان با استفاده از آنتی بیوتیک مناسب به مدت ۷تا ۱۰روز روند عفونت را از بین برد ولی لازم است پس از کامل شدن درمان مجدد تست ادرار گرفته شود تا از بین رفتن عفونت اطمینان حاصل شود.

از صفحه اینستاگرام ما جهت اطلاع از اخرین اخبار سامانه دیدن کنید

طالبی‌ پورنیکو گفت: گاهی مشاهده شده به دلیل گسترش عفونت کودک با وجود مصرف دارو همچنان علائم بیماری نظیر سوزش و درد را دارد در این گونه مواقع والدین باید توجه داشته باشند که سه روز بعد از شروع دارو، علائم بهبودی باید مشاهده شود واگر اینطور نشد احتمال مقاومت دارویی وجود دارد و باید دوباره به پزشک مراجعه کرد تا روش درمان تغییر داده شود.

سارا طالبی پورنیکو خاطرنشان کرد: عوض کردن به موقع پوشک، عدم نشاندن کودک در وان یا تشت، عدم استفاده از مواد شوینده در ناحیه تناسلی، نوشیدن آب زیاد، پیشگیری از یبوست و آموزش دادن کودکان به تخلیه به موقع ادرار از جمله مواردی است که با رعایت آنها می توان از عفونت ادرار در کودکان جلوگیری کرد.

برای انجام مشاوره آنلاین تصویری با دکتر سارا طالبی پور نیکو اینجا کلیک کنید

مطلب ذیل توسط دکتر سارا طالبی پور نیکو با خبرگزاری دانشجویی ایران iscanews ارایه شده است ..در صورت نیاز به انجام مشاوره آنلاین تصویری با خانم دکتر سارا طالبی پور نیکو اینجا را کلیک نمایید

در صورتی که نوزاد یا کودک شما از مشکلات ادراری رنج می برد و شما می توانید از طریق سامانه سلامت بدون مرز با دکتر طالبی پور نیکو مشاوره نموده و در صورتی که ایشان صلاح دیدند ویزیت حضوری گردید .

سامانه مشاوره پزشکی  انلاین و مشاوره روانپزشکی آنلاین سلامت بدون مرز این امکان را برای شما مهیا می گرداند تا بتوانید با پزشک خود به راحتی و به صورت آنلاین و با ارتباط تصویری مشاوره مناسب را انجام دهید.

برای اطلاع از آخرین اخبار سامانه سلامت بدون مرز لطفاً صفحه اینستاگرام ما را دنبال نمایید