پشتیبانی سلامت بدون مرز

مسمومیت بارداری و یا پره اکلامپسی چیست ؟

پره اکلامپسی یک بیماری ناشی از اختلال جفت است که می تواند در زنان باردار در دوران بارداری رخ دهد. به طور معمول ، در اواخر سه ماهه دوم یا در سه ماهه سوم ایجاد می گردد ، اگرچه ممکن است زودتر نیز رخ دهد و یا حتی ممکن است کمی بعد از زایمان ایجاد شود. پزشکان درردوران مراقبت های بارداری پره اکلامپسی را تشخیص می دهند، زیرا باعث فشار خون بالا و دفع پروتئین زیاد در ادرار شما می شود. اگر مبتلا به پره اکلامپسی ، (که قبلاً به آن توکسمی گفته می شد )شده باشید ممکن است ، دچار تورم در دست و صورت بشوید .
پره اکلامپسی حتما باید درمان گردد و می تواند منجر به اکلامپسی شود ، که این امر برای مادر و نوزاد در حال رشد بسیار خطرناک است. زنان مبتلا به پره اکلامپسی که تشنج دارند ، یعنوان اکلامپسی در نظر گرفته میشوند. این وضعیت تهدیدکننده زندگی می تواند مادر و نوزادان را در معرض خطر قرار دهد و در موارد نادری باعث مرگ می شود.

هیچ راهی برای درمان پره اکلامپسی در حین بارداری وجود ندارد ، و این می تواند یک چشم انداز ترسناک برای مادران باشد. اما با یادگیری علائم و نشانه های پره اکلامپسی و با مراجعه به پزشک برای مراقبت منظم در حین دوران بارداری می توانید از خود محافظت کنید. هنگامی که پره اکلامپسی زودهنگام گرفتار شوید ، مدیریت آن ساده تر است.

چه عواملی باعث پره اکلامپسی می شود؟

هیچ کس نمی داند که چرا برخی از زنان به پره اکلامپسی مبتلا می شوند. علت این مشکل ،جفتی است که به درستی کار نمی کند و ممکن است یکی از عوامل ذیل در ایجاد آن نقش داشته باشد:

ژنتیک

اختلالات خود ایمنی

فاکتورهای محیطی

در موارد زیر ممکن است در معرض پره اکلامپسی قرار بگیرید.

سابقه پره اکلامپسی قبلی در حاملگیهای قبلی داشته باشید

چندقلویی (دوقلوها یا بیشتر)

سابقه فشار خون بالا ، دیابت یا بیماری کلیه را دارید

این اولین بارداری شماست

شما یک نوجوان هستید

شما در سن 35 سال یا بالاتر هستید

قبل از بارداری چاق بودید

مادر یا خواهر شما پره اکلامپسی داشتند

مادر همسر تان پره اکلامپسی سابقه داشته باشد

علایم پره اکلامپسی

علائم و نشانه های پره اکلامپسی چیست؟

اگر نشانگان ذیل را دارید باید فوراً تحت مراقبت قرار گیرید

تورم ناگهانی و جدید در صورت ، دست ها و چشم ها. توجه داشته باشید که مقداری تورم پا و مچ پا در دوران بارداری طبیعی است

فشار خون بیشتر از 130/80؛ تنها راه برای فهمیدن فشار خون بالا اندازه گیری آن توسط یک مانیتور فشار خون است

افزایش ناگهانی وزن در کمتر از 1 یا 2 روز

درد شکم ، به خصوص در قسمت فوقانی سمت راست

سردردهای شدید

کاهش ادرار

تاری دید ،احساس جرقه و اجسام شناور در دید

همچنین می توانید پره اکلامپسی داشته باشید و علائمی نداشته باشید. به همین دلیل دیدن پزشک معالج بطور منظم برای بررسی فشار خون و آزمایش ادرار بسیار مهم است.

در صورت نیاز میتوانید در مورد مشکلات دوران بارداری با کلیک در اینجا با پزشکان متخصص زنان و زایمان سامانه مشاوره انلاین تصویری بنمایید


چگونه پره اکلامپسی می تواند بر نوزادان و مادران تأثیر بگذارد؟

پره اکلامپسی می تواند عوارض نادر اما جدی در مادران به وجود آورد ، از جمله:

سکته مغزی

تشنج

آب در ریه ها

نارسایی قلبی

کوری برگشت پذیر

خونریزی از کبد

خونریزی بعد از زایمان

پره اكلامپسی در صورت جلوگیری از دریافت خون كافی برای تهیه غذای مناسب و اکسیژن ، می تواند بر نوزاد تأثیر بگذارد. نتیجه می تواند این باشد که نوزاد شما بسیار کوچک به دنیا می آیند. پره اکلامپسی همچنین یکی از دلایل اصلی تولد نارس است. نارس بودن، نوزادان را برای بسیاری از مشکلات بهداشتی دیگر در معرض خطر قرار می دهد.
پره اکلامپسی همچنین می تواند باعث شود که جفت ناگهان از رحم جدا شود ، که به آن کندگی جفت گفته می شود که این می تواند باعث زایمان نوزاد مرده شود.

درمان پره اکلامپسی و اکلامپسی چیست؟

درمان نهایی پره اکلامپسی و اکلامپسی زایمان نوزاد است و حتی پس از آن ممکن است این بیماری برای چند هفته ادامه یابد.
به عنوان احتیاط ، پزشک با توجه به اینکه نوزاد چند هفته است و سلامت نوزاد چگونه است و با توجه به چگونگی سلامت نوزاد در رحم و شدت پره اکلامپسی شما ، با شما صحبت خواهد کرد.

اگر مبتلا به پره اکلامپسی هستید ، ممکن است پزشک شما تصمیم بگیرد که زودتر نوزاد تان را زایمان نماید . زایمان نوزادان در 36 تا 37 هفته می تواند باعث جلوگیری از بدتر شدن پره اكلامپسی شود .
اگر نوزاد شما در هفته های پایانی دوره بارداری نیست ، ممکن است شما با کمک پزشکتان بتوانید پره اکلامپسی خود را درمان کنید تا زمانی که نوزادان به اندازه کافی رشد کرده و با خیال راحت و در شرایط ایمن تر زایمان شوند. هرچه تولد نوزاد شما به تاریخ مقرر نزدیکتر باشد ، برای نوزاد بهتر خواهد بود.
اگر پره اکلامپسی خفیف دارید ، پزشک ممکن است نکات ذیل را تجویز کند:
استراحت در خانه یا بیمارستان. از شما خواسته می شود که بیشتر به سمت چپ خود استراحت کنید.

مشاهده دقیق با یک مونیتور میزان ضزبان قلب جنین و سونوگرافی های مکرر

داروهایی برای کاهش فشار خون

آزمایش خون و ادرار

پزشک همچنین ممکن است توصیه کند که شما برای نظارت دقیق تر در بیمارستان بمانید. در بیمارستان ممکن است اقدامات ذیل برای شما انجام شود:

دارو برای جلوگیری از تشنج ، کاهش فشار خون و جلوگیری از سایر مشکلات به شما کمک می کند

تزریق استروئید برای کمک به تکامل ریه های نوزادان شما سریعتر رشد می کند

برای پره اکلامپسی شدید ، ممکن است پزشک لازم ببیند تا نوزاد شما را فوراً زایمان کند ، حتی اگر شما به پایان دوران بارداری نزدیک نباشید.
پس از زایمان ، علائم و نشانه های پره اکلامپسی باید طی یک تا شش هفته از بین بروند.

در صورت نیاز میتوانید در مورد مشکلات دوران بارداری و پره اکلامپسی و مسمومیت حاملگی با کلیک در اینجا با پزشکان متخصص زنان و زایمان سامانه مشاوره انلاین تصویری بنمایید

برای اطلاع از بارگذاری مطالب جدید در وبلاگ پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید

برچسبها :

#مشاوره_انلاین ،#ویزیت_انلاین# کلینیک_انلاین#دکتر_انلاین#مشاوره_پزشکی_انلاین #مشاوره_روانپزشکی_انلاین #مشاوره_انلاین_تصویری #دکتر_انلاین #پزشک_انلاین #مشاوره_پزشکی #مشاوره آنلاین پزشکی #مشاوره انلاین روانپزشکی #مشاوره انلاین روانشناسی #مشاوره_روانپزشکی #مطب_انلاین#مشاوره_روانشناسی_انلاین#تله_مدیسین