پشتیبانی سلامت بدون مرز

آندومتریوز چیست؟

شما می توانید سوالات خود در مورد آندومتریوز را از همکاران متخصص زنان و زایمان که همیاری با سامانه سلامت بدون مرز می نمایند بفرمایید. برای رزرو وقت جهت انجام‌مشاوره اتلاین تصویری با انها لطفاً اینجا را کلیک نمایید

آندومتریوز چیست؟


آندومتریوز هنگامی اتفاق می افتد که بافتی که به طور طبیعی درون رحم شما رشد می کند ، به جای آن در خارج از آن رشد می کند. این بافت نابجا اغلب خود را به تخمدانها ، لوله های فالوپ ، روده یا مثانه متصل می کند. این بیماری می تواند در سایر اندام های داخلی نیز گسترش یابد.

دقیقاً مانند غده رحم هر ماه در دوران قاعدگی ضخیم و خونریزی می کند ،نیز این اتفاقات در بافتی که در خارج از رحم تشکیل می شود نیز ایجاد میشود . اما از آنجا که خونریزی در مناطقی اتفاق می افتد که به راحتی نمی تواند بدن را ترک کند ، باعث التهاب و تورم می شود.

آندومتریوز در لوله تخمدان

زنان مبتلا به آندومتریوز شدید ممکن است چرخه قاعدگی سنگین و دردناک داشته باشند ، و گاهی ممکن است در بارداری نیز دچار مشکل شوند. لوله های فالوپ با بافت آندومتر می توانند مسدود شوند.

رئیس کلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در ایران با بیان اینکه اندومتریوز معمولاً خانم‌های در سنین بین ۱۵ تا ۴۹ سال را درگیر می‌کند، گفت: «حداقل ۲ میلیون نفر در کشور مبتلا به اندومتریوز هستند.» او گفت: «اگر درد قاعدگی در حدی است که درمان‌های معمول ضد درد جواب نمی‌دهد، افراد حتماً باید به پزشک متخصص آندومتریوز مراجعه کنند.» او افزود: «سونوگرافی نیز می‌تواند برای تشخیص به خصوص زمانی که آندومتریوز تخمدان‌ها را درگیر کرده است، مؤثر باشد. اما تشخیص نهایی و قطعی با لاپاروسکپی است.

ریسک فاکتورها

  • شروع دوره‌های قاعدگی در سنین پایین‌تر.
  • داشتن قاعدگی‌های شدید.
  • دوره قاعدگی‌های طولانی‌تر از هفت روز.
  • داشتن خویشاوند نزدیک – مانند مادر، خواهر یا خاله‌ای که به این عارضه دچار باشند.

 عوارض این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • به علت کاشته شدن بافت در لوله‌های رحمی و تنگ شدن آن‌ها نازایی پدید می‌آید.
  • درد شدیدی ایجاد می‌شود ولی این درد نشانه پایان زندگی شخص بیمار نیست.
  • مشکلات ادراری و اجابت مزاج دامن گیر بیمار می‌شود.
  • چسبندگی احشای لگنی به وجود می‌آید
  • آندومتریوز پس از جراحی عود می‌کند.

وجود بافت کاشته شده روی تخمدان می‌تواند باعث ایجاد کیست‌های بزرگ و توده‌های لگنی به نام آندومتریوما شود

برای دریافت یک تشخیص به پزشک مراجعه کنید و در مورد روشهای درمانی که می تواند کمک کند ، یاد بگیرید.

http://instagram.com/sbm24_